Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου 2019

Στο Ελαιοχώριο η ιερά εικόνα της Παναγίας της Δημιοβήτισας!!

 
Με λαμπρότητα και μεγαλοπρέπεια υποδέχθηκαν χθες οι κάτοικοι της τοπικής μας κοινότητας (Ελαιοχώριου Καλαμάτας )στην είσοδο του χωριού, την ιερή και θαυματουργή εικόνα της Παναγίας της Ιεράς Μονής Κοιμήσεως της Θεοτόκου Δήμιοβας .

Την εικόνα που με λιτανευτική πομπή, ξεκίνησε χτες Παρασκευή 13 σεμπτεβρίου και ωρα 6 μ.μ. από το παρεκκλήσιο του Μπούνα με προορισμό το Ελαιοχώρι ,ακολούθησε πλίθος πιστών και οπως κάθε χρόνο ο ιερεας της Ενορίας μας π. Σωτήρης Παπαδόπουλος


Στις 8.30 μ.μ. ,στο περίπου, έγινε η υποδοχή και η ενθρόνιση της Ιεράς Εικόνας της Παναγίας της Δημιοβήτισσας στον ενοριακό ναό. Στην υποδοχή της εικόνας το πάρον έδωσε ο Πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Ελαιοχωρίου , μέλη του πολιτιστικού μας συλλόγου και κάποιοι απο τους κάτοικους της τοπικής μας κοινότητας .

Στη συνέχεια τελεστηκε Μεγάλος Πανηγυρικός Εσπερινός της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού και Παράκληση στην Υπεραγία Θεοτόκο.
 
Στο τέλος της παρακλήσεως ο πολιτιστικός μας σύλλογος ''Ομάδα Νέων - Η Δημιοβίτισσα'' προσέφερε στους παρευρισκομένους παραδοσιακά, τοπικά εδέσματα. 
 
Επίσης στο πραύλιο χώρο του της εκκλησίας λειτουργούσε και έκθεση φωτογραφίας , με θέμα το καταστρεπτικό σεισμό το 1986 στο Ελαιοχώρι . 
 

Σήμερα Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθεί Πανηγυρική θεία λειτουργία κατά την οποία θα πραγματοποιηθεί η τελετή της Υψώσεως του Τιμίου και Ζωοποιού Σταυρού και στη συνέχεια παράκληση στην Υπεραγία Θεοτόκο .

Στη συνέχεια θα γίνει εκκίνηση της πομπής μετά της Εικόνας με προορισμό της μονή Δημιόβης όπου θα ενθρονιστεί στον μόνιμο θρόνο η εικόνα της Παναγίας και πριν κλείσει το μοναστήρι, γιατί μονάχες ή μοναχοί αυτή τη χρονική περίοδο δεν υπάρχουν , θα τελεστεί Παράκληση.

Χρόνια πολλά σε όλους και του χρόνου με υγεία!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου