Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2016

Πανηγυρίζει ο ενοριακός ναός του χωριού



Μια ξεχωριστή γιορτή στο χωριό μας! 


Ο ενοριακός ναός του χωριού μας που πανηγυρίζει 21 Νοεμβρίου, βρίσκεται στην πλατεία του Ελαιοχωρίου  είναι αφιερωμένος στη Θεομητορική εορτή των Εισοδίων της Θεοτόκου. 

Παραμονή της εορτής τελέστηκε μέγας εσπερινός μετά αρτοκλασίας χοροστατώντας ο Πατήρ Σωτήριου Παπαδόπουλου. Τον εσπερινό παρακολούθησε με θρησκευτική ευλάβεια και κατάνυξη αρκετός κόσμος.
Μετά το πέρας του εσπερινού ο ιεράς και οι εκκλησιαζόμενοι παραβρέθηκαν σε τράπεζα αγάπης που οργάνωσε το εκκλησιαστικό συμβούλιο με προσφορές φαγητών από πιστούς της εκκλησίας.

Ανήμερα της θρησκευτικής πανήγυρης, 21 Νοεμβρίου 2016 , συμφώνα με το πρόγραμμα του ενοριακού ναού των Εισοδίων της Θεοτόκου Ελαιοχωρίου από της 7:00 π.μ. θα ψαλλεί η Ακολουθία του Όρθρου και στη συνέχεια  πανηγυρική Θεια Λειτουργία.

Αξιοσημείωτο  επίσης είναι ότι συμφώνα με πληροφορίες , από όσα  έχουν γραφτεί και με τα λεγόμενα κατοίκων του χωριού, παλιότερα , ακριβή ημερομηνία δεν βρήκα , ο ενοριακός ναός του χωριού ήταν αφιερωμένος στη κοίμηση της Υπέρ Αγίας ημών Θεοτόκο . Θέλοντας η συγχωριανοί μας ή το εκκλησιαστικό συμβούλιο  να δώσουν μεγαλύτερη έμφαση στην πανήγυρη της Ιεράς Μονής Δημιόβης στη οποία υπήρχε και η θαματουργή εικόνα  της Παναγίας καθιερώθηκε ο ενοριακός ναός του Ελαιοχωρίου να εορτάζει στα Εισόδια της Θεοτόκου.

Χρόνια πολλά σε όλες/ους τΓιανιτσάνες ,  Γιανιτσάνους και η Παναγία βοήθεια μας…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου