Τρίτη 12 Αυγούστου 2014

Δεκαπενταύγουστος στην Ιερά Μόνη Δημιόβης



Η Μονή Δημίοβης  είναι αφιερωμένη στην Παναγία  και γιορτάζει στις 15 Αυγούστου που η εκκλησιά μας γιορτάζει την κοίμηση της Υπεραγίας Θεοτόκου 
Το πρωί στην Ιερά Μόνη τελείτε Θεία Λειτουργία και το απόγευμα 7 μ.μ. παράκληση προς την Υπεραγία Θεοτόκο.
  
Την παραμονή της εορτής τελείται και Μέγας εσπερινός μετά αρτοκλασίας



Εκτός από τις ώρες τις Θείας Λειτουργίας και της Παράκλησης, η ιερά Μονή Δημιόβης  είναι ανοικτή για  προσκύνημα στη θαυματουργή εικόνα της Παναγίας της Δημιοβίτισας σε όλη τη διάρκεια της ημέρας .

Οι προσκυνητές μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ή της Παράκλησης , έχουν την ευκαιρία να περπατήσουν στο χορό της Ιεράς Μονής , σε ένα περιβάλλον ηρεμίας και κατάνυξης , με κατάληξη στη πηγή του Μοναστηριού που την περιβάλουν τεράστια πλατάνια και λίγα μέτρα πιο πέρα ,στο εκκλησάκι του Αγίου Παντελείμονα.

Πώς θα πάτε...
 Για να πάτε οδικός στο μοναστήρι από την Καλαμάτα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε δυο δρόμους  .
Ο ένας  δρόμος είναι από το Ελαιοχώριο και ο άλλος από τα Περιβολάκια
Για  το Ελαιοχώριο μπαίνετε στην οδό Λακωνικής με κατεύθυνση προς Μάνη και  στρίβεται αριστερά προς Ελαιοχώριο. Μπαίνετε στο δρόμο  και σας βγάζει στο  μοναστήρι

Από τα  Περιβολάκια στρίβετε στο 6ο χιλιόμετρο της οδού Καλαμάτας -Σπάρτης  , παίρνεται όλο ευθεία τον δρόμο και σας βγάζει στο Ελαιοχώριο από εκεί συνεχίζεται προς το μοναστήρι .
Τη  παραμονή ( από το μεσημέρι )    και ανήμερα της εορτής ,( 14 -15 ) για τη διευκόλυνση των προσκυνητών    η άνοδος προς τη Ιερά Μονή γίνεται από το Ελαιοχώριο  και η  κάθοδος από τα Περιβολάκια .


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου